Min konst

Att få sätta sig ner. Andas ut, fundera. Skapa i fantasin för att sen få ner det på den vita duken där färgerna får ta vid. Timmarna flyger iväg och jag får ro i själen.

Mitt eget textilmönster

Hösten 2016 deltog jag i en mönster workshop i Göteborg ledd av Maria Vinka. Resultatet blev utställningen ”Sápmi runt hörnet” som turnerat runt i Sápmi sen dess.

Design av smycke i silver

Jag har designat Jokkmokk församlings kyrkosmycke som delas ut vid konfirmation.

Väggmålning

Våren 2011 målade jag en vägg, ca 4 meter lång, hos företaget Svantes vilt och bär, i Harads.

Specialbeställning

Jag har även fått en speciell beställning av enklare grafiskt motiv på renar som skulle passa bra ihop med text, genom ett projekt via Ájtte museum i Jokkmokk. Resultatet blev en svartvit affisch med beskrivande namn på renar i olika kön och åldrar.

Grafisk design

Den samiska författarföreningen Bágo köpte en del av min textila mönster design från ”Sápmi runt hörnet” som en logga till deras bokfestival de arrangerade i Jokkmokk november 2017.

Inredningsdesign

Jag har sålt bilder med rättigheter till företaget Team Lapland som gjort bland annat brickor av de motiven.

Tavla till Ritsem kapell

Jag fick en speciell beställning att utsmycka Ritsem kapell med en tavla, som skulle vara speciellt passande för miljön.

Ark design

En specialbeställning av målade motivbilder till företaget Sky Ark i Kiruna. En designad ark med glastak, men här kan man njuta av norrskenet oavsett väder ute.